Welkom

7f5b81_DeVagant012

“Vagant", zo noemde men in de middeleeuwen een rondtrekkend en avontuurlijk leven leidend student of "clericus". Nu is "De Vagant" een café , restaurant en slijterij gelegen op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat van waaraf men een prachtig gezicht heeft op de kathedraal.

"De Vagant" wil zo volledig mogelijk aanbod van Belgische jenevers geven. Te lang heeft men gedacht dat jenever een exclusiviteit van onze noorderburen was . Vanaf 1541 werd reeds in Antwerpen uit verschaald bier en een beslag van granen graanbrandewijn gestookt. Antwerpen nam in de voorbije eeuwen een sleutelpositie in. Reeds in de 17° eeuw waren er in Antwerpen tientallen jeneverstokerijen gevestigd die voor een behoorlijke accijnsopbrengst zorgden.

Dit Belgische jenevergebeuren opgebouwd uit traditie bleef door de Wet Vandervelde even stilstaan. Maar daar is gelukkig verandering gekomen. Met zijn meer dan 40 stokerijen , likeurstokerijen en producenten, samen goed voor een variatie van ruim 400 Belgische jenevers en een productie van circa acht miljoen liter, is ons inlands gedistilleerd een belangrijk product.

Via het drinkaanbod in het café en de mogelijkheid om al deze jenevers in de slijterij te kopen behouden wij deze eeuwenoude traditie.

jenever
partnervhmas-kl

Openingsuren

Reyndersstraat 25
2000 ANTWERPEN
GSM ++ 32 475 70 27 48

CAFE

+32 3 233 15 38
Maandag tot Zaterdag vanaf 11u00
Zon- en feestdagen vanaf 12u00

SLIJTERIJ

maandag tot zaterdag van 11u00 tot 18u00
dinsdag; zon- en feestdagen gesloten